Az arcápolási termékek típusai

Minden nő számára elengedhetetlen, hogy tudja, milyen sminktermékeket kell vásárolnia és használnia. Az alábbiakban részletesebb áttekintést nyújtunk a különböző sminktermékek típusairól.

Színezők

A színezők hozzáadnak egy kis színt és élénkséget az arcbőrünknek. Ide tartoznak az olyan termékek, mint a pirosítók, bronzosítók, kiemelők és kontúr termékek. Minden terméknek egyedi célja van az arc formázásában és hangsúlyozásában.

Alapozók

Az alapozó alkalmazása az alapsmink létrehozásának első lépése. A leggyakrabban használt alapozó típusok a folyékony, krém és por formájúak. Az alapozó nyújtja a tökéletes bázist az egységesítéshez és segítjük felhelyezni a többi sminkterméket a bőrre.

Korrektorok

A korrektorok célja a bőrhibák és színtelenségek, mint például a pattanások, sötét karikák és pigmentáció lefedése. Ezeket speciálisan arra tervezték, hogy helyi szinten működjenek és sok árnyalatban kaphatók, hogy minden bőrtípushoz alkalmazhatók legyenek.

Rúzsok

A rúzsok az egyik legnépszerűbb sminktermék. Sok különböző színben, textúrában és különböző arányú pigmentációval érkeznek ahhoz, hogy mindenki megtalálja a saját stilusának megfelelőt.

Szemhéjpúder

A smink lényegi része és a szemöldökformázó, amely az arc keretét adja és segít meghatározni a megjelenést. Különböző színűek lehetnek por vagy krém formájában.

Spirál

A spirál az egyik legelterjedtebb sminktermék, amely segít a szempillák meghosszabbításában és dúsításában. A spirál különböző fajtái is kaphatók, amelyek hosszúságot, térfogatot vagy mindkettőt adhatnak.

Eyeliner

Az eyeliner segít meghatározni a szem kontúrját és teret ad a személyiségnek. Sokféle formája van a folyékony és gél kivitelektől egészen a szemceruzákig.

Púder

A púder biztosítja a smink rögzítését és a bőr megjelenésének a mattosítását.

Ajakkontúr

Ajakkontúr ceruzát szokás használni, hogy tartósabb színt és formát adjunk ajkaknak.

Arcápoló termékek

Az arcápolási termékek olyanok, mint sminkeltávolító, hidratáló, szemkrém, stb. A bőr gondozása és hidratálása nélkül a smink sosem fog szépen mutatni.

Összefoglalás

A sminkkészlet teljesen személyes dolog. Az igényeid és személyes stílusod szerint választhatod ki a tökéletes termékeket. Az a fontos, hogy ismerd a különböző sminktermékeket, és tudd, milyen célt szolgálnak, hogy a legjobbat hozd ki belőlük.

Összefoglaló táblázat:

Sminktermék Típus
Alapozó Meghatározó
Rúzs Színező
Korrektor Meghatározó
Eyeliner Hangsúlyozó