DIY: Ázsiai mézes fejmasszázs & természetes hajolaj kezelés

Ehhez a házi SPA treatmenthez szükségünk lesz néhány ázsiai termékre:

  • 50gramm mezőtövis olaj
  • 50gramm homoktövis olaj
  • 50gramm avokádó olaj
  • 50gramm jojoba olaj
  • 1 teáskanál méz
  • 3 evőkanál tökmagolaj
  • 3-4 csepp geránium-illóolaj

Folyamat

1. lépés: Összekeverés

Vegyük össze a mezőtövis olaj, homoktövis olaj, avokádó olaj, jojoba olaj és a mézet egy kis műanyag edényben. Alaposan keverjük össze, hogy a teljesen homogén keveréket kapjuk.

2. lépés: Adjuk hozzá a zsírokat

Adjuk hozzá a tökmag olajat és a geránium-illóolajat a krémhez. Ez egy nagyon értékes zsír, mely segíti a haj nedvességének megtartását.

3. lépés: A kezelés felvitele

Főzzünk egy forró fürdőt, hogy távolítsuk el a hajból a különböző szennyeződéseket. Miután végeztünk, vigyük fel a hajolaj keveréket az egész fejbőre. Masszírozni kell a fejbőrt, hogy a keverék mélyen a gyökerekbe és a hajszálakba hatoljon. Fontos, hogy alaposan dörzsöljük be a hajat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy túlzottan szorosan kell megfogod a hajat.

4. lépés: A kezelés áztatása

Hagyjuk fent legalább 1 órán keresztül a keveréket a fejen. Amíg várunk, fedjük be a fejünket egy törülközővel vagy egy meleg sapkával. Ez megakadályozza, hogy a keverék kiszáradjon. Annak érdekében, hogy tovább fenntartsa a páratartalmat, a tetején szórjunk pár csepp vizet.

5. lépés: Vízzel alaposan mossuk le

Miután eltelt az 1 óra, mossuk alaposan le a fejbőrt vízzel, hogy eltávolítsuk a keveréket a hajról. A következő lépésként használjunk egy szappanmentes balzsamot, hogy fokozzuk a táplálkozást. Végül használjunk egy nagyon kímélő hajfésűt, hogy a haj simává váljon.

A krém összetevői

Mezőtövis olaj

A mezőtövis olajnak széles körű előnyei vannak a hajra nézve. Az oleaginóz zsírsavaknak, antioxidánsoknak és tápanyagoknak köszönhetően segít megvédeni és táplálni a hajat. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonsága csökkenti a hajszálak kiszáradását és sérülését.

Homoktövis olaj

A homoktövis olaj különösen hasznos lehet a haj ápolásában. Segít a sérült hajszálak helyreállításában és megerősítésében, fokozva ezzel a haj fényét és rugalmasságát.

Avokádó olaj

Az avokádó olajban jelentős mennyiségű olajsav található, mely segít visszaállítani a haj természetes hidratáltságát. Emellett nagy mennyiségű karotinoid, A-vitamin, E-vitamin és antioxidáns rendelkezésre áll, melyek nagyban segítenek a sérült haj javításában és megelőzésében.

Jojoba olaj

Az egyik legnépszerűbb hajolaj a jojoba olaj. Rendelkezik olyan antioxidánsokkal, melyek segítenek megakadályozni a haj kiszáradását és elváltozásait. Antiseptikus és gyulladáscsökkentő tulajdonsága segíti a korpásodás csökkentését.

Tökmag olaj

A tökmag olaj tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, melyeknek köszönhetően segíthetünk a hajszerkezet sérült részeinek helyreállításában. Különösen hasznos a haj szárazságának és törékenységének csökkentésében.

Geránium-illóolaj

A geránium illóolaj szabályozza a fejbőr sav-bázis egyensúlyát, mivel segít megelőzni a baktériumok és gombák elszaporodását. Az olaj jól hidratálja és táplálja a fejbőrt, ami segít csökkenteni a haj törékenységét és korpásodását.

Előnyei

A hajolaj keverés nem csak hatóanyagokban gazdag, de meglepően egyszerű és költséghatékony módszer a leendő hajszálak egészségének megőrzésére. Előnyei közé tartozik, hogy:

  • normális sebességgel csökkenti