Fedezd fel a csiganyál bőrre gyakorolt varázslatos erejét!

Mit gondolsz a bőröd csiganyállal való kezeléséről? Ha most undorítónak találod, akkor talán az alábbi bejegyzés elolvasása után meggondolod magad. Mint kiderült ugyanis számos szépítő tulajdonsággal bír és éppen ezérthasználják olyan gyakran kozmetikumokban. Görgess lejjebb a csiganyálat rejtő szépségápolási termékekért. 

Ki fedezte fel a csiganyál bőrre gyakorolt csodálatos hatását? 

Mint tudjuk a csiganyálat már az ókorban is használták. Aztán hosszú időre feledésbe merült, majd néhány farmer tette ismét híressé a módszert. Hiszen a farmjaikon tenyésztett csigáknak köszönhetően egy idő után ráeszméltek, hogy a tenyésztett csigák nyála miatt a bőrük puhább, a sérüléseik pedig gyorsabban gyógyulnak. A későbbi kutatások megerősítették, hogy a csiganyál jótékony hatással bír az emberi bőrre.

A csiganyál kinyerése etikus? 

Sajnálatos módon a kertünkben mászkáló csiga után visszamaradt nyálka nem hasznosítható. Akármilyen csiganyál nem alkalmas a szépészeti célokra, annak egy konkrét fajtának kell lennie. A bizalmunkat a kozmetikai vállalatokba kell helyeznünk. Az is tény, hogy az állati eredetű összetevők mindig hajlamosak kétségeket ébresztenek bennünk. Szerencsére meg tudjuk vásárolni kifejezetten azokat a termékeket, amelyek igazoltan nem károsították a csigákat a nyáluk kinyerése közben.

Mit tartalmaz a csiganyál? 

Mint kiderült, a csiganyál gazdag:

  • A-, C-, és E-Vitaminokban – jó okkal hívják ezeket a fiatalság vitaminjainak. Védelmet nyújtanak a szabadgyökökkel szemben, csökkentik a civilizációs betegségek kockázatát és késleltetik az öregedés folyamatát.
  • Kollagénben – jótékony hatást gyakorol az egész testre, hidratálja az ízületeket, kontrollálja a vérnyomást, illetve fokozza a sérült sejtek regenerációját. Ami a bőrt illeti a kollagén fokozza a tartását és ruganyosságát, kisimítja a ráncokat és megelőző az újak kialakulását.
  • Elasztinban – nyugtatja az irritált bőrt, feltölti az arcot és eltünteti az arcokon lévő barázdákat.
  • Glikolsavban – hámlasztja az elhalt sejteket és puhítja a bőrt. Rendszeres használata fokozatosan vastagítja a dermiszt, ráadásul a kollagén és elasztin termelést is élénkíti.
  • Allantoinban – helyreállítja és hidratálja a bőrt, nyugtatja az irritációt és a gyulladt bőrt.

A csiganyál olyan akár egy tápanyagbomba a bőrünk számára! Ez tartja meg frissnek és ruganyosnak az arcvonásainkat, ezáltal lehet a bőr sok éven át tiszta és hibátlan.

Minek javasolt a csiganyál használata? 

Az öregedő bőrre a csiganyál a legjobb választás. Kérlek ne feledd, hogy a bőr gyorsabban öregszik, mint azt az emberek gondolják: rögtön azután, hogy betöltöd a 25-öt! Emellett a pattanásokra és a hiperpigmentációval küzdők esetében, sebeknél, karmolások után is nagy segítség, teljesen láthatatlanná teszi ezeket. Mindennek a tetejében, a férfiak esetében borotválkozás után van nyugtató hatása.

Csiganyálas termékek. Mire kell odafigyelned? 

Most, hogy már ismered a csiganyál hihetetlen hatását, már nem fogod elkerülni ezen termékek használatát. Vegyél magadnak egyet. A mi legnagyobb kedvenceink az alábbiak:

  • Mizon All In One Snail Repair Cream,
  • SMD Cosmetics Saromae Snail Secretion Cream,
  • Missha Super Aqua Cell Renew Snail Sleeping Mask.