Hátrahúzódó hajvonal? Sajátíts el 2 könnyen követhető trükköt a probléma kezeléséhez

Bár a hajvonal visszahúzódását az 50-es férfiak problémájaként azonosítjuk, érdekes tény, hogy a fiatalabb nők és férfiak egyáltalán szenvedhetnek tőle. Kétség sem férhet hozzá,  hogy a homlok környéki haj lassú visszahúzódásának felfedezése egy kifejezetten sokkoló élmény. Van bármi, ami megállíthatja? Arra mérget vehetsz! Mielőtt a cikk végére érnél már a birtokában leszel két olyan könnyen követhető ötletnek, amelyek meggátolhatják a további hajszálak elvesztését.

Ha belefáradtál már a “hogyan állítható meg a kopaszodás” kezdetű Google keresésekbe, akkor ne habozz és olvasd el ezt a cikket. Abban a pillanatban, hogy megismered a legjobb házi praktikákat és módszereket, a hátrahúzódó hajvonal ügye nem fog többé gondot jelenteni.

Mi okozza a hajvonal hátrahúzódását? 

Az ellenség legyőzéséhez tudnod kell mivel állsz szemben. Mi okozza a hajvesztést? Mondanunk sem kell, hogy van jó néhány olyan faktor, amely meggátolja hogy a haj dúsnak és egészségesnek hasson, az alábbiak számítanak a leggyakoribb kiváltó okoknak:

  • tartós és erős stresszhatás,
  • szegényes étkezés,
  • vitaminok és ásványi anyagok hiánya,
  • festés,
  • pajzsmirigy betegségek,
  • genetika,
  • (női)férfi mintás hajvesztés.

Házipraktikák a visszahúzódó hajvonal ellen 

1. Hajvíz/kondícionáló és fejbőrmasszázs 

A fejbőr hajvizzel vagy valamilyen balzsammal történő átmasszírozása nem vesz igénybe többet napi 2 percnél. Ez nem tűnik túl soknak, különösen akkor, ha ténylegesen dús hajat szeretnél, nem igaz? A technika alkalmazásánál a legfontosabb szempont a rendszeresség. Haszáld a hajvizet, balzsamot legalább 3 hétig minden egyes nap. Kezdetben mindenképpen olyan terméket keress, amely gyengéd, alkoholt pedig egyáltalán nem tartalmaz. Miért fontos ez? Egyszerűen azért, mert az alkohol indukálhat allergiás reakciót a fejbőrön, ezt pedig természetesen jó elkerülni. Amikor a masszázsra kerül a sor, akkor használd az ujjaidat vagy valamilyen speciális segédeszközt. Azt is érdemes megemlíteni, hogy ennek a technikának a rendszeres használata, nem csak meggátolja a hajvonal elmozdulását, de a hajhullást alapjaiban előzi meg.

2. Kiegyensúlyozott táplálkozás és tápanyagbevitel 

A szokásosnál intenzívebb hajhullatással a szervezeted jelezni akarja, hogy valami nincs rendben. Tehát, ha azt veszed észre, hogy kopaszodni kezdtél, mindenképpen szerencsés lehet elgondolkodni az étkezési szokások megváltoztatásán. Fogyassz minél több vasban, Omega-3-ban, A-, és E-vitaminban, valamint cinkben gazdag élelmiszert. Hogy leegyszerűsítsük a dolgot: egyél több friss magokat, gyümölcsöket, zöldségeket és halat. Kiegészítésképpen pedig szedhetnél D-vitamint, vasat, cinket és magnéziumot.

Természetesen, ha a hajhullás oka nem a gyenge hajhagymákban keresendő, hanem genetikus, vagy valamilyen betegségből ered (pl. pajzsmirigy elégtelenség), akkor az otthoni módszerek valószínűleg nem lesznek hatásosak. Ilyen esetekben szerencsés felkeresni egy szakorvost, trichológust vagy endokrinológust. Ő elvégezheti a szükséges vizsgálatokat, ezek után pedig rendelkezhet a megfelelő gyógymódról. És még egyszer, ha a problémát nem valamilyen kóros elváltozás okozza, akkor a fent említett két házi praktikának hatásosnak kell bizonyítania a kopaszodással szemben.