Hazai bőrtonik: költséghatékonyan megváltoztatni a játékot!

Már régóta tudjuk, hogy az arcápolás lépései fontosak, és mindannyian tudjuk, hogy a bőrünk ápolásának köszönhetően szép marad. Azonban, mit tehetünk, ha költségkímélő szeretnénk lenni? Bár sokféle drága arckrém, gél és tonik létezik, vannak olyanok, akik rájöttek, hogy a házi készítésű tonik ugyanolyan jó, ha nem jobb, mint a drága márkák. Ez a cikk segít eligazodni a sokféle piaci tonikk között, és bemutatja, hogy miért érdemes otthon készíteni a bőrápoláshoz szükséges termékeket.

Hozzávalók:

A legfontosabb dolog, amit meg kell említeni a házi bőrtonik készítésénél, az alapanyagok szerepe. A különböző alapanyagoknak különböző tulajdonságokkal kell rendelkezniük ahhoz, hogy biztosítsák bőrünk számára a lehető legjobb ápolást. A következő alapanyagokat javasoljuk tonik készítéséhez:

  • Méz
  • Kamilla tea és aloé vera gél
  • Egyevőkanál citromlé
  • Teáskanál olívaolaj
  • Savanyú olívaolaj
  • Egy evőkanál szódabikarbóna
  • Kamillás tea

Ezek a legfontosabb alapanyagok, amelyeket hozzá kell adni annak érdekében, hogy a lehető legjobb tonikot készítsük el. Mindennek bőrgyógyító tulajdonságai vannak, így különböző helyzetekben segíthet. Kamilla tea például enyhítheti a pattanások és az akné hegek kellemetlen tüneteit, míg a méz és a citromlé megnyugtatja a bőrt.

Elkészítés:

Az elkészítése rendkívül egyszerű, ezért akár önmagadnak akár másoknak is elkészítheted. Az alapanyagok összekeveréséhez csupán egy közepes méretű tál és egy villával lehet szükséged. Az előzőleg felsorolt alapanyagok mindegyikéből egy evőkanálnyit kell elkészítened. Az alapanyagok elkészítése után egyszerűen összekeverhetjük őket egy tálban. Az összekeverést villával addig folytatjuk, amíg teljesen sima állagot nem kapunk. Hagyjuk állni egy kis időre, mivel ez segíthet a tinédzser pattanások kezelésében. Miután elkészítettük a megfelelő tonikunkat, eltehetjük egy zárt edénybe. Előnyös lenne, ha tonikot készítenénk hetente egyszer, ezért érdemes mindig megfelelő mennyiségű alapanyagot készenlétben tartani.

Alkalmazás:

Amikor elkészítettük a tonikot, akkor tartozik még egy fontos lépés, hogy megértsük hogyan kell megfelelően alkalmazni. A legegyszerűbb módszer egy pamutselyem használata. A tonik elkeverése után a selyem helyettesíti egy tökéletes tisztítóruhát. A selyem segítségével finoman öblítsük át az arcunkat, hogy megtisztítsuk a bőrünket a különböző szennyeződésektől és szmogtól. A tisztított arcot lehetőség szerint patyolatpamacs segítségével töröljük át, majd ismételjük meg a tonik felfújását. Győződjön meg arról, hogy jól keverje el a tonikot, mielőtt felfújná. A tonik alkalmazása után a bőrt fényvédő krém segítségével erősíthetjük és megvédhetjük napfény ellen. A tonikot jellemező erős hatás miatt ne használjuk túl sűrűn, körülbelül 2-3 naponta egyszer bőséges mennyiségben.

Előnyök:

A házi bőrtonik előnye, hogy költséghatékony, hiszen elkészítéséhez csak alapanyagokra van szükség, amelyek általában olcsóak. Mivel a tonik gyakorlatilag mentes a bőrből származó idegen anyagoktól, nagyon biztonságosan használható. Ez különösen igaz a bőrápolási termékekben gyakran használt kemikáliákra – például illatanyagokra és mesterséges összetevőkre – érzékenyeknek. A házi bőrtonik szintén alacsony koncentrációban tartalmaz natív növényi olajokat, amelyek segítenek megőrizni bőrünk fiatalságát. Ezek a növényi olajok segíthetnek a pórusváltozások és a bőrhibák korrekciójában.