Hogyan kaphatunk sima lábakat? Öltözködési szokások és szőrtelenítés

A lábak megfelelő ápolása nélkül nehéz sima lábakat elérni. A különböző lábápolási szokások mellett a szőrtelenítés is fontos része ennek. Következzenek a legfontosabb és legnépszerűbb módszerek abban, hogyan kaphatunk sima lábakat.

Helyes öltözködés

A sima lábak elérésének első lépése az, hogy helyesen öltözködjünk. Ne hordjunk olyan ruhát, ami szorosan szoríthatja és dörzsölheti a bőrt. Prémium minőségű pamut és elasztán alapú otthoni ruhákat ajánlunk, mivel ezek nem dörzsölik, hanem simán levesszük a lábunkról. Ha a szőrtelenítés után kívül van, akkor viselem a bőrszínező, tömörítő vagy zokni szerű ruhákat, mivel ezek missionálják a bőrt.

Fürdési szokások

A második lépés a sima lábhoz a megfelelő fürdőszokások/ápolási szokások követése. Legjobb, ha a lábakat naponta töröljük le hideg vízzel és mindig fehérneműs kényelmes cipőt viseljünk. Használjunk és mossunk rendszeresen puhító/nyugtató lábfürdőket, amelyek biztosítják, hogy a bőrnek egyenletesen megfelelően hidratálva legyen. Nagyon fontos időről időre ellenőrizni a lábunkat a bőrbetegségek, izzadások, komicillózis kezelésére is.

Ápoló krémek

Az ápoló krémek nagy segítséget jelentenek a lábak ápolásában, mivel hidratálják és megnyugtatják a bőrt. Az ápoló krémek a következő tulajdonságokat is magukban foglalják:

  • Kálcium- és kálium-klorid tartalom segít csökkenteni a bőrvörösséget.
  • Pycnogenol tartalom segít a sebgyógyításhoz.
  • A bőr hidratálásának biztosítása a rügyek és csíkok enyhítéséhez.
  • Allantoin: enyhíti a bőrpírt és enyhíti az irritációt.
  • Az E-vitamin segít csökkenteni a gyulladást.

Szőrtelenítés

Az szőrtelenítés a lábak tökéletesen sima bőréhez vezető utolsó lépés. Az eljárások között választhatunk hagyományos módszerek közül, például szőrtelenítéséhez a borotvát használjuk, kés és szőrtelenítő krémet alkalmazhatunk, vagy professzionális módszereket alkalmazhatunk, mint például a végleges szőrtelenítés vagy a Bohr-eljárás.

Borotválkozás

A borotválkozás a legolcsóbb és legszélesebb körben alkalmazott módszer a szőrtelenítéshez. Lehet hagyományos borotva, elektromos borotva, dörzsvégborotva. Ehhez használjon lágy gélt, hogy megkönnyítse a szőrtelenítést, és ne irritálja a bőrt. Ezután szőrtelenítő krém használható a finom szőr érzékeny lábak eltávolítására.

Kés lakat

A kés lakat a másik lehetőség a szőrtelenítéshez. Eme módszer nagyon hatékony, de ahhoz szükséges, hogy rendelkezzünk bizonyos tudással és óvatossággal is. Csak szakképzett személyek végezhetnek kés-szőrtelenítést.

Végleges szőrtelenítés

A végleges szőrtelenítés professzionális módszer, amelyik ahhoz, hogy megszüntessük a szőrt örökre. Ez az eljárás lézeres technológián alapszik. Az eljárás során a lézer segítségével megsemmisítik a szőrtelenítő foltokat. A lézer a szőrszálak foltjának egy kis részét az energiával eltávolítja. A szőrtelenítés sötétbőrű embereknél is hatékony.

Bohr-eljárás

A Bohr-eljárás a lábak simításához a legmegfelelőbb módszer, mivel bárki alkalmazhatja, akár otthon, és sokkal olcsóbb, mint a lézer segítségével végzett szőrtelenítés. Először hideg vagy meleg vízzel meg kell mosni a lábakat. Egy bohrporral bedörzsöljük a kívánt területet, majd pamutronggyal törölgetjük. A bohrpor a bőrbe szárad, és szoros kötődést hoz l