Hogyan viseljük megfelelően gondját a szempilláknak?

Minden csaj hosszú, dús és lélegzetelállító szempillákról álmodozik. Sajnos azonban csak keveseknek adatik meg ez a kiváltság. Létezik néhány trükk – szerencsére – amelynek hála a dús szempillák mégis lehetségesek.

Mi a leghétköznapibb módja a szempillák feltúrbózásának? A ricinusolaj és a szempillaerősítők kielégítőek lesznek vagy esetleg valamilyen komplexebb termékre lesz szükséged?

Hullanak a szempilláid? Miért?! 

Normális esetben naponta 2-3 szempillának kellene kihullania. Ha mégis azt észlelnéd, hogy több távozik, akkor mindenképpen látogass el egy orvoshoz, mert ez akár komoly betegség jele is lehet. A pajzsmirigy zavaroknak és a menopauzának is lehet a követekzménye a szempillák elhullása. De ez a bosszantó helyzet adódhat kötőhártyagyulladásból vagy a szemhéj gyulladásából is. Végül, de nem utolsó sorban a kemoterápia, az alopecia areata és mindenféle vitaminhiány is okozhatja a durva szempillavesztést.

Hihetetlen szempilla tippek 

Nem minden nőnek adatik meg a hosszú és dús szempillasor, de természetesen mindenki erre vágyik. Milyen ötletek léteznek a szempillák meghosszabbítására? Milyen szépségápolási termékek lehetnek a segítségedre ebben a projektben?

Szempillanövesztő szérum 

Ez az egyik legnépszerűbb termék, amelyet kifejezetten a szempillák igényeinek kielégítésére fejlesztettek ki. Használhatod őket a szempillaspirálok alá primerként, de akár önmagukban is. A szempilláid ilyesfajta kezelésének megkezdését követően, biztos lehetsz abban, hogy a szőrtüszők több szőrszálat fognak termelni. Az intenzívebb növekedésen túl egy jobb szempillaszérumtól az is elvárható, hogy a dússá és drámaivá tegye a tekintet, akár több réteg szempillaspirál esetén. Nem is kérdés, hogy ha hihetetlen eredményt szeretnél, akkor következetesnek kell lenned és folyamatosan alkalmaznod kell a szempilla szérumot az alsó és felső szempilla soron egyaránt. Naponta egy kevés a szérumból elég ahhoz, hogy minden szükséges tápanyagot megadjunk a megfelelő növekedéséhez.

A legtöbb esetben egy hónap folyamatos használatra van ahhoz szükség, hogy bármiféle változás láthatóvá válljon, a teljes kezelés időtartama pedig 2-3 hónap. Esténként a legcélszerűbb felhelyezni a szérumot. Hogy miért? Mert így az összes fontos hatóanyagnak lesz elég ideje felszívódni a bőrbe és kifejteni a hatását a szőrtüszőkre. Ha szigorúan tartod magad a kúrához, a szérum megadja a kívánt végeredményt – a szempilláid látványaosan hosszabbak, dúsabbak és ápoltabbak lesznek.

Azt is fontos kiemelni, hogy létezik egy másik szempillanövesztő, amely ötvözi a szempilla szérumok és kondícionálók hatását, ezt nevezzük szempilla balzsamnak.

Jó szempilla-ápolási szokások

A megfelelő szempilla ápolási szokások kifejlesztése is elengedhetetlen a sikerhez. A szempillák nagyon érzékenyek, a szempillaspirál eltávolításához használt durva dörgölés kifejezetten rosszat tesz nekik. A nagyon óvatos sminkeltávolítás ténylegesen képes változást indukálni. Máskülönben ne lepődj meg, ha a pilláid hullanak vagy összetöredeznek. Ezenkívül a sminklemosód természetes formulájáról is gondoskodj.

Ne mulaszd el a szempillaspirálod folyamatos cserélését sem. Talán az lenne a legszerencsésebb, ha minden használat után megtisztítanád a pálcát. Használni a szempillaspirált a szavatossági idő lejárta után, pedig egyszerűen csak borzalmas ötlet.

Ha valami extra kényeztetésben szeretnéd részesíteni a szempilláidat, akkor tegyél rájuk olívaolajat vagy Vazelint. A zöldtea  a gyorsabb növekedést segíti elő.

Figyelj magadra 

A kiegyensúlyozott vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás a szempilláidra is jó hatással lesz. Nagy mennyiségben fogyasztott friss zöldségek, gyümölcsök, magvak és halak kizárólag előnyökkel kecsegtetnek. Vigyél be a szervezetedbe minden nap megfelelő mennyiségű vitamint ahhoz, hogy te magad egészséges és ragyogó, a hajad csodaszép, a bőröd hibátlan, a szempilláid pedig dúsak legyenek.

Az alvás is ugyanilyen fontos. Igyekezz javítani az alvásminőségeden. A zavartalan és egészséges alvás teszi erőssé a testet. Ne vond meg magadtól.

Mellőzd a szempillagöndörítőt 

Vagy legalábbis használod olyan kevésszer, amennyire tudod. Meg kell értened, hogy ez az eszköz pokoli kínt jelent különösen a gyakori és helytelen használata. A szempillaspirál felvitele után pedig véletlenül se alkalmazd soha a göndörítőt.

Szempillaspirál

Ez a legalapvetőbb szempilla hangsúlyozó. A sok száz szempillaspirál közül próbáld meg kiválasztani azt, amelyik legjobban illeszkedik az igényeidhez. Egy másik fontos kérdés a mindennapos használat, ehhez mindenképpen válasz egy hagyományos terméket. Ne használd a nehezen eltávolítható vízálló fajtákat túl gyakran. Mivel ezek ragaszkodnak, mi sem vagyunk olyan kíméletesek, végeredményben pedig összetörjük a szempillákat.