Instagram-os szemöldök-kalauz: Hogyan sminkelj és gondozd a szemöldöködet, mint egy profi

A tökéletes szemöldök? Ma a ‘tökéletes’ szemöldök a természetes, dús, szépen ívelt és jól ápolt jelzőkkel azonosítható. Ezek azok az Instagram-szemöldökök, amelyről mindenki álmodozik. Hogyan lehetséges a megalkotásuk?  

Szerencsére se nem bonyolult, se nem kerül órákba a smink elkészítése. Mindössze néhány lépés választ el az Instagram-szemöldököktől! Szerezd be a szükséges segédeszközöket, olvasd el az útmutatót és valósítsd meg!

Tökéletes szemöldökök: Szemöldök formázás 

Istennek hála, a pengevékony szemöldököknek réges-régen leáldozott. Mostanra a szemöldökeinknek dúsnak, jól láthatónak, természetesnek és nyilvánvalóan jól gondozottnak kell lennie. Még az önmagában dúsabb és hogy úgy mondjuk méretes szemöldökök esetében is az első lépés a formázás – persze, ha tényleg Instagram-szemöldököt szeretnél – meg kell szabadulnod a felesleges szőrszálaktól, amelyek amúgy elrontanák a végeredményt.

Valójában a szemöldök formázásának több lehetséges módja is van, szóval csak rajtad múlik melyiket használod. Tépkedheted, gyantázhatod vagy cérnás módszerrel is alakíthatod. Nem fog senki meglepődni, ha azt mondom az első örvend a legnagyobb népszerűségnek. Miután döntöttél a megoldást illetően, már csak el kell készítened a megfelelő formát. A még kézreesőbb formázás érdekében akár ollót is használhatsz.

Tökéletes szemöldökök: A legszükségesebb smink kellékek 

A szemöldököt ápoló kozmetikumokon és formázó eszközökön túl, más smink kellékekre is szükséged lehet. Például, legyen a birtokodban egy szemöldök fésű és egy tiszta szempillaspirál is – ezek elengedhetetlenek a szemöldök átfésüléséhez. Szerezz be továbbá egy ívelt kefét, a sminktermékek felviteléhez. Ügyelj arra, hogy a megvásárolandó fésű vékony legyen és precízen lehessen vele dolgozni. Ehhez a sminkmesterek a Zoeva 317 ecsetet vagy a valamivel olcsóbb, de ugyanolyan könnyen kezelhető Hakuro H85-t ajánlják. Mindenképpen csekkold le ezeket, hogy aztán valami hasonlót te is be tud beszerezni.

Tökéletes szemöldökök: Szemöldök porok és pomádék 

Ez a két sminktermék tökéletes arra, hogy formát adjunk a szemöldöknek. Általuk lehetőséged lesz különböző hatásokat elérni. Mindkét készítmény alkalmas arra, hogy hamis hajszálakat rajzolva kitöltsd a szemöldököd hézagjait, de akár túl is húzhatod a vonalakat. Minden krémes állagú, színezett kozmetikum híres arról, hogy nem mozdul el, sokáig tartós marad, ráadásul vízálló is, így lesz hibátlan egész napon át. A szemöldök pomádé kiválasztásakor legyél nagyon elővigyázatos és körültekintő. A felvitelét pedig intézd gyors és rövid kézmozdulatokkal. Ha véletlenül túl sok terméket tettél volna fel, akkor egy ecset segítségével könnyedén visszavehetsz belőle. Ez a titka a rendezett, kifinomult, nagyon természetes és nőies megjelenésnek. Arra is ügyelj, hogy a szemöldökeid ne legyenek túl szögletesek – dolgozd el a vonalakat megfelelően.

Ne feledd! 

A megfelelő színű szemöldök por az, ami hajad árnyalatához leginkább illik. Hogyan tedd ezt? Ha a hajad sötét, akkor válassz egy valamivel világosabb port. Az ébenfekete hajhoz társuló korom fekete szemöldökök nem mutatnak jól.  Az Instagram-szemöldökök témájának megvitatása közben még egy dologra fel kell hívnunk a figyelmet, a szemöldök alsó vonalát mindig tedd határozottá egy korrektorral. Ennek a trükknek a segítségével a tekinteted élénkebb, a szemöldökeid pedig emelkedettebbek lesznek. 

Tökéletes szemöldökök: Tartósság

A szemöldököt fixáló sminkekből sokkal szélesebb a kínálat, mint azt elsőre gondolnád. Hiszen ki kell tolni a lehető leghosszabbra a felhelyezett smink élettartamát, garantálni kell  a szemöldök formájának megőrzését. Ezen feladatok elvégzésére találták ki a szemöldök gélt. Két verzióban érhető el: áttetszőben és színezettben. Ha a szemöldököd dús, telt, erős, akkor válaszd az előbbit. A felviteléhez használj egy kefét és oszlasd szét a terméket a szemöldököd egészén. Így lesz a hatás gyönyörű, stílusos és rendezett.

Még természetesebb szemöldökök 

A természetes hatás az, amire vágyunk – ez a menő most. Mindegy milyenek az íveid alapvetően – mindig van mód arra, hogy természetessé varázsoljuk őket. Mégis hogyan?  Tedd le a voksodat vagy a szemöldökporok vagy a szemöldökceruzák mellé. Ezeknek az eszközöknek hála a hatás természetes és matt lesz, a porral pedig a hiányos részeket is kitöltheted. Míg a szemceruzával a szemöldök alsó vonalát teheted hangsúlyossá, illetve az egyes szőrszálakat is megrajzolhatod külön-külön. Mindig ellenőrizd, hogy nem vittél-e fel súl sok kozmetikumot, ha mégis egy ecset segítségével szabadulj meg a feleslegtől. Arra is fektess nagy hangsúlyt, hogy az orrodhoz közelebb eső végén a szemöldökeid ne legyenek túl élesek vagy sötétek. Ezzel szemben a másik vége legyen tűhegyes és valamivel sötétebb is.