Téli bőrápolás: gyakorlati tippek és legjobb termékek

A tél közeledtével gyakran megfigyelhetünk néhány bőrproblémát, amelyek megzavarhatják az alvási, megjelenési és általános komfortérzetünket. A hideg téli évszak olyan körülményeket teremt, amelyek drasztikusan csökkenthetik a bőrünk vízmérlegét, schröpölhetik, és megsérthetik annak védelmi rétegét, ami akkor érződik, amikor a tél véget ér, és a tavasz itt van.

A téli bőrápolás kulcsa abban rejlik, hogy megőrizze a bőrünk hidratáltságát, minimálisra csökkentse a táplálkozási mérgek és mérgek kibocsátását, különös figyelmet fordítson a hámrétegre és a bőr érzékenységére, és meggátolja a túlzott expozíciót a káros UV sugárzásnak.

Mint ahogyan más évszakok, a téli időszak is kihívások elé állíthatja bőrünket. Ugyanakkor az sem biztos, hogy feltételezzük, hogy a téli idő közepén minden egy szempillantás alatt megváltozik a bőrünk állapota és szerkezete. Az igazság az, hogy traumás bőrproblémákkal küzdhetünk, ha nem alakítjuk ki megfelelő téli bőrápolási rutinunkat és nem alkalmazzuk az illető kozmetikumokat.

Téli bőrápolás alapelvei

Az alábbi alapelveket meg követve biztosíthatjuk, hogy bőrünk megfelelő téli védelmet kapjon:

 • A bőrünk ápolása érdekében kerüljük a túl sok hidegt és száraz levegőt, mint például a fűtött párásított házak, a távoli helyek vagy a helyek, ahol vastag, rugalmas ruházatot viselünk.
 • A rendszeres testmozgás segít megerősíteni az arc izmokat, javítja a vérkeringést, ami megőrzi a bőrünk állapotát és természetes fényét.
 • Ne feledkezzünk meg az egészséges táplálkozásról sem, tartalmaznia kell friss gyümölcsöket és zöldségeket, telítetlen zsírokból származó, egészséges ételeket, valamint a folyadékpótlást.
 • A bőrirritációk elkerülése érdekében használjon egy tisztítószeres vagy hidratáló fürdőszerint, és ne túlozzuk.
 • Klimatizált helyiségekben csökkentsük a hőmérséklet és a páratartalom érzékeny szintjére a bőrünk védelme érdekében.
 • Kerüljük a túl sok sugárzást és káros expozíciókat, amelyek le lehetnek ellenőrízni árnyékolással és alkalmas fényvédő faktoros bőrápoló készítményekkel.
 • Még az olyan napos téli napokon is használjunk bőr védő krémet, hogy megvédjük arcunkat, nyakunkat és karjainkat a káros UV sugárzástól.

A téli bőrápolás lépései

Az alábbi téli bőrápolási lépések betartása ideális az egészséges bőr megőrzéséhez és fenntartásához:

 1. Mosd meg arcod naponta kétszer és kizárólag egyszerű vízzel. Az erősebb szappanok egyéb és túlzottabban irritálhatják a bőrünket.
 2. Kerüljük a túl sok alkoholos testtisztítókat, mivel ezek csökkenthetik a bőrünk hidratáltságát.
 3. Távolítsa el a sminket minden este, és mossa meg vegyi anyagokkal termékekkel dúsított száraz bőrünk okozhat.
 4. A bőrtípusunkat és szükségleteinknek megfelelő hidratálót válasszunk. Egy tökéletes nedvességtartalmú bőrápoló láthatóan selymessé, rugalmassá teszi bőrünket, és kívül tart gyulladástól és viszketéstől.
 5. Hidratálja a bőrét hetente legalább egy órán át. Válasszon illóolajokat és használjon száraz bőrűek olajos krémeket torló bőrfelület hatására.
 6. Válasszon speciális téli szemránckrémet, amely nemcsak a bőröndök kisimítását segíti, hanem természetes hidratáló anyagokkal is erősíti a bőrt.
 7. Fontos, hogy napi szinten kondicionálásra kerüljön sor a hajápoló szerek használatával. Fontolja meg a szennyeződések és a szél roncsolásának csökkentése érdekében a kontyok viselését is.
 8. Az arcbőrtől és a szem környezetétől eltérő, hidegen sajtolt ol