Természetes sminkeltávolítás – melyik kozmetikumot válasszuk?

Folyamatosan azt érzed, hogy az arcod nincs megfelelően megtisztítva, az arctisztítód pedig kudarcot vall? Esetleg a rosszul kiválasztott kozmetikum összetevőitől foltjaid lesznek vagy irritációt váltanak ki? Ismerkedj meg a terészetes sminklemosókkal – biztosan fogsz találni közöttük olyat, amely könnyebbséget jelent majd a mindennapjaidban. 

Milyen természetes kozmetikumokat használhatunk a smink eltávolítására? 

A legtöbben a természetes sminklemosókat különböző olajokkal azonosítják – az igaz, hogy az olajok alapos és teljesen természetes tisztítószerként funkcionálnak (ezeket OCM-nek hívják), de ezek nem az egyetlen olyan természetes kozmetikumok, amelyek a smink eltávolítására szolgálhatnak. Ha az OCM-ek nagy kedvelője vagy, akkor ezek a további természetes kozmetikumok is biztosan el fogják nyerni a tetszésedet.

Természetes micellás folyadék a smink eltávolítására 

A micellás folyadék minden kétséget kizáróan, az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban választott sminklemosó termék. Létezik belőle egy teljesen természetes, parabéntól és szintetikus összetevőktől mentes változat is. Amely nagy mennyiségben tartalmaz micellákat – ezek az aprócska részecskék megkötik a koszt, a port és a méreganyagokat, sőt mi több a kozmetikum maradványokat is. Ne feledd, hogy a micellás folyadék frissít, puhít és nyugtat is.

Melyik természetes micellás víz lesz a legjobb a számodra?

Mindenképpen próbáld ki a virág és gyógynövény esszenicákat tartalmazó változatokat, például a hársfás vagy levendulás vizeket. Az érzékeny bőrnek a kamillás és aloe-s készítmények jót fognak tenni, míg az olajos bőrnek a zsálya, a csalán és a zsurló lesznek nagy segítség.

Természetes tisztító tej 

A tisztító tej egy klasszikus sminkeltávolító termék – a micellás vízet megelőző korszakban ez volt az első számú sminkeltávolításra használt kozmetikum. Ennek a természetes kozmetikumnak könnyed a textúrája, ráadásul nagyon gyengéd. Tökéletes érzékeny száraz és finom bőrhöz. A rosaceás bőrt is képes felfegyverezni. A tisztító tejet emulgeálószerek kombinációja hozza létre olajos és vizes fázis formájában. A feladata a mindenféle szennyeződés és smink eltávolítása. A természetes tisztító tej semmilyen erős tisztító összetevőt nem tartalmaz (nincsennek benne olyan kétes összetevők, mint a SLS, SCS, vagy a SLES) a bőr természetes védőrétegét sem károsítja. A tisztító tejben lévő növényi összetevők gondoskodnak a bőrről és védelmet jelentenek a sérülésekkel szemben.

Hogyan használjuk a tisztító tejet?

Ha száraz a bőröd, egyszerűen márts egy vattakorongot az általad preferált tisztító folyadékba, és töröld át az arcodat egészen addig, amíg az összes szennyeződés le nem oldódott és át nem került az anyagra. Az alapos tisztítás és az összes maradvány eltávolítása érdekében használj fel több adagot is. Íly modon gondoskodsz a legnagyobb fokú tisztaságról. Ezt követően mosd le az arcodat vízzel, hogy az arclemosó tej se maradjon az arcodon.

Van azonban még egy módszer a vegyes típusú bőrre – használd közvetlenül a bőrödön a tisztító tejet, ahogy azt az arctisztító gélekkel vagy krémekkel is tennéd. Majd lassan és gyengéden masszírozd vele át a bőrödet, ezzel stimulálva a vérkeringést és elősegítve a sminktermékek feloldását. Ezt követően le kell mosnod az arctejet és megismételned a lépéseket, ha szükséges. A kémhatás visszaállításának érdekében folytathatod az arctisztítást valamilyen géllel vagy tonikkal.