A Keleti Nyolc Parancsolat – A Koreai Szépség Titka!

Az ázsiai szépség már egy rég elérhetetlen cél a nyugati nõk számára, akik számos módszerrel próbálnak ugyanolyan frissen, szépen és fiatalosan kinézni, mint az ázsiaiak. Féltékenyek vagyunk a keleti nõkre, akik idõsebb életkorukban is olyan fiatalosan néznek ki, mint a tini lányaik. Mi a tökéletes bõr titka? Mit kell tennünk, hogy ilyen frissen nézzünk ki? Engedelmeskedned kell a nyolc parancsolatnak.

1. Nincs matt

Az ázsiaiaknak teljesen eltérõ megközelítése van a fényes archoz, mint az európaiaknak. Bevallásuk szerint a sugárzó bõrt a hidratált bõr teljes ragyogásában jelenti. Legkívánatosabb a természetes ragyogás, mely összeköttetésben van a tökéletes hidratálással, s nem a zsíros bõrrel. Ezért a koreaiak sok szérumot, olajt és hidratáló krémet használnak.

2. Tanuld meg szeretni a lányos színeket

Az ázsiai szépség átlátszó és világos bõrrõl szól õszibarack, sárgabarack, vagy halvány rózsaszín ajkak és a szemek kombinációjában. Koreában nem csak a kamaszok viselnek rózsaszín rúzst. A felnõtt keleti nõk is szeretik a minimalista és lányos sminket.

3. Vásárolj Púderes alapozót

Púderes alap, vagy a púderes alapozó nagyon népszerû az ázsiai smink világában. E koreai trendnek könnyed és természetes formulája van, ami nem túl nehéz az érzékeny bõrre. A koreaiak imádják, mert nem szeretnek túl sok sminket használni az arcukon.

4. Használj hajmaszkot

A koreai nõknek természetnél fogva egészséges és ragyogó hajuk van, de õk is szeretik az intenzív színesítõ kezeléseket és stilizálást, ami károsíthatja a hajszálakat. Az õ esetükben ez mégsem történik, mert a titkuk a hajmaszk rendszeres használata.

5. Finoman ütögesd, ne dörzsöld

A kozmetikum felvitelének módszere nagyon fontos. Az ázsiaiak találták ki azt, hogy sokkal jobb, ha beütögetjük a kozmetikumot a bõrbe, mert az stimulálja a vérkeringést a vérerekben és a termék összetevõi sokkal gyorsabban felszívódnak.

6. Egyél szezonális termékeket

A tudatos egészséges táplálkozás ugyanúgy befolyásolja a szépséget. A koreai szépségek diétájának alapja fõleg a teljes kiõrlésû rizs, a szezonális zöldségek, gyümölcsök, tengeri ételek és Kimchi (koreai hagyományos étek savanyúsággal). Ezek a termékek, befolyásolják a bõr egészségét.

7. Kétszer moss arcot

Érdemes lenne több idõt foglalkozni az esti arcbõrápolással, mélyebb tisztítás érdekében. Az ázsiaiak olaj alapú nem habos termékkel kezdik a tisztítást, majd még egyszer megmossák az arcukat egy arc géllel.

8. Esszencia használata

A koreaiak bõrápolásának utolsó lépése az esszencia használata. Az európaiak általában tonik használatával fejezik be a bõrápolást, míg a keleti nõk esszenciát használnak, hogy kiegyenlítsék a pH értéket és hidratálják a bõrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük