A telt ajkak titka. Mely kozmetikumok segíthetnek a telt ajkak elérésében?

Sajnos, nem minden nőt áldott meg az anyatermészet telt, csábos ajkakkal. Szerencsére a természet adta adottságokat könnyen fel tudjuk javítani. Ehhez még csak sebész kése alá sem kell feküdnünk. Helyette megteszik az olyan kozmetikumok, mint például az ajakradír, az ajakmaszk vagy az ajakbalzsam.

Ajakradír

Az ajkak radírozását rendszeresen kell alkalmazni, mivel ez az egyetlen eljárás, ami előkészíti az ajkak bőrét a következő lépésre, ami a kondicionáló kezelés. Sokan csak az ajakbalzsam, ajakfény vagy rúzs használatát ismerik mint szokásos ajak sminkjük. A ajakradírozás oxigénnel tölti föl a bőrt és eltávolítja a halott bőrsejteket. Ennek eredményeként ez a kozmetikai termék javítja az ajak színét és fokozza annak teltségét is.

Hogyan használjuk az ajakradírt?

A jó hír az, hogy hetente egyszer elegendő elvégeznünk az ajakradírozást. Ezt a megtisztított ajkakra és a körülötte lévő bőrre kell alkalmazni, és többé-kevésbé 5 percig kell végezni. Az ajakradírozás hatása egy kellemes érzés, ami a bőr oxigénnel való telítettségéhez kapcsolódik. Először masszírozzuk meg az ajkakat a száraz ujjbegyekkel, majd folytassuk a masszírozást, de ezúttal nedves ujjakkal. Ezt követően mossuk le az ajkukról a lehámlott bőrdarabokat.

Ajakmaszk

Az ajakmaszk ugyanazokat a hatásokat eredményezi, mint az arcmaszk. Jobb, ha olyan maszkot választunk, amelyenek az alakja megfelel az ajkaknak. Továbbá az ajakmaszk hatékonysága függ a hatóanyagtól. A hialuronsav és a keramid koncentráció kombinációja fiatalító és hidratáló hatású. A hatások már 15 perc múlva észrevehetővé válnak.

Hogyan kell használni az ajakmaszkot?

A ajakmaszkot radírozás után kell használni. Érdemes 15-20 percig rajta hagyni, mert pontosan ennyi idő kell egy ajakmaszknak, hogy kifejtse a hatását. Ezután a maszkot el kell távolítani, és a maradékokat finoman a bőrbe kell masszírozni.

Ajakbalzsam

Az ajakápolás utolsó lépése a balzsam alkalmazása. Függetlenül attól, hogy milyen állapotban vannak az ajkaid, választhatsz a mindennapi ajakbalzsamok vagy a „különlegesek” közül is. Általánosságban, az ajakbalzsamnak tartalmaznia kell hialuronsavat, amely az ajkaknak teltséget, illetve feszességet és rugalmasságot egyszerre ad. Ne feledd, hogy ha a hatóanyagok fokozatosan szabadulnak fel, akkor az elért hatás hosszabb lesz.

Hogyan kell használni az ajakbalzsamot?

  • A mindennapi ajakbalzsam naponta néhányszor használható, mindig akkor, amikor szükség van az ajkak bőrének megnyugtatására. Kombináld kedvenc ajakfényeddel vagy rúzsoddal. Az ilyen ajakbalzsam például napozás után enyhíti az ajkak égését.
  • A „különleges” ajakbalzsam akkor kerül elő, ha az ajkak jelentősen kirepednek, túlérzékenyek vagy irritáltak. 2-3 óránként kell alkalmazni ezt a terméket. Ez a fajta ajakbalzsam is kombinálható kedvenc ajakfényeddel vagy rúzsoddal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük