Az arc ráncai – miért jelennek meg és hogyan küzdjünk ellenük?

Az összes ránc hasonló módon alakul ki, és szorosan kapcsolódik a bőr öregedéséhez. Az első 20 éves korban is megjelenhet, és gyakran szokványos arckifejezéseink vonalaiban tűnnek fel. Ez azért van, mert a ráncok elválaszthatatlanul kapcsolódnak az arckifejezéshez. Az arcunkon finom vonalak vannak, de a ráncok sokkal láthatóbbak, mert nagyobb arcterületekre hatnak. Miért jönnek létre és hogyan kezeljük őket?

Ráncok – okok

Amikor öregszünk, testünk kevesebb kollagént és elasztint termel; a hialuronsav mennyisége (természetes töltőanyag, amely biztosítja a bőr rugalmasságát) csökken a bőrben. Éppen ezért alakulnak ki az apró ráncok ott, ahol gyűrődések és érdesség található az arcon. Korunk nem a ráncok megjelenésének egyetlen oka. A genetikai hajlamok, az életmód, a diéta, a stressz és a gyógyszerek is felelősek kialakulásukért.

Ráncok és azok típusai

A leggyakoribb ráncok a következők:

 • az oroszlán ránc – a homlokon, a szemöldök között helyezkedik el;
 • nazolabiális ráncok – az orr oldalától az ajak szélekig terjednek;
 • Marionett vonalak – függőleges vonalak az áll és az arc között;
 • szemek alatti – a szemizmok elveszítik rugalmasságukat és emiatt táskák alakulnak ki a szem alatt.

Hogyan késleltethetjük a ráncok megjelenését?

A jó hír az, hogy vannak olyan módok, amelyekkel a ráncok megjelenését elnapolhatjuk. Egy kis odafigyeléssel pedig enyhéíthetjük a már létezőket is. Hogyan kell csinálni? Bizonyos esztétikai gyógyászati ​​eljárások (hialuronsav töltőanyagok, lipo-töltés, lézer, sebészeti emelés) a leggyorsabb hatások, de gyakran nagyon drágák. Naponta is indíthatunkháborút a ráncok ellen. Íme a leghatékonyabb módszerek a velük való küzdelemhez:

 1. Hogyan lehet megszabadulni a ráncoktól – jógázz és mozogj sokat
  Mivel az arc is izmokból épül fel, a megfelelő gyakorlatok elvégzése javíthatja az arc rugalmasságát és feszességét. A ráncok leküzdésének egyik leglátványosabb módja a rendszeresen végzett jóga vagy a megfelelő gyakorlatok és a masszázs. Egy fitt  érintetlen a ráncoktól és gyűrődésektől.
 2. Hogyan lehet megszabadulni a ráncoktól – hagyj fel a dohányzással
  A cigarettázás károsítja az egészséget, és sok betegséget is okoz – mindannyian tudjuk. Azonban kevés ember észleli, hogy a cigaretta visszafordíthatatlanul károsítja a kollagénrostokat, és mindig, amikor rágyújtasz egy cigarettára építed a nazolabiális ráncokat – ez az oka annak, hogy sokszor úgy is hívjuk ezt a ráncosodást, hogy dohányos ráncok. Ha fiatalos és feszes bőrt szeretnél ráncok nélkül – hagyj fel a dohányzással.
 3. Hogyan lehet megszabadulni a ráncoktól – használj magas SPF tartalmú termékeket
  A nap visszafordíthatatlanul elpusztítja a kollagén erőforrásokat a bőrben, és hozzájárul az arc öregedéséhez, ezért a legjobb, ha lemondhatsz a napfényről. A ráncok leggyakoribb oka a gyakori napozás és a káros napsugárzás hatása. Ha a tűző napon töltenél egy kis időt – mindig alkalmazz magas SPF tartalmú hidratálót.
 4. Hogyan lehet megszabadulni a ráncoktól – használj megfelelő bőrápoló terméket
  Az arcodra kent anyagok óriási hatással vannak a bőr állapotára. Győződj meg róla, hogy az arckrémek, amiket használsz gazdag összetételűek és bővelkednek az öregedésgátló összetevőkben (hialuronsav, E- és C-vitamin, retinol, Q10 koenzim).
 5. Hogyan lehet megszabadulni a ráncoktól – hidratáld a bőrt
  A hidratáló alapja a szép, sima és rugalmas bőrnek, amely nincs megereszkedve. Ezért a hialuronsav jelentős szerepet vállal a kozmetikumokban, mivel képes a nedvességszintet fenntartani, és egyszerre 250 vízmolekulát köt össze. Nagy mennyiségű hidratációt biztosítasz a testednek, ha naponta elfogyasztod a kellő mennyiségű ásványvizet. Ez a test egészének egészségessége és fiatalossága miatt is fontos.
 6. Hogyan lehet megszabadulni a ráncoktól – aludj jól és sokat
  Az alvás természetes folyamat, amely a bőrt is érinti. Az alvás során sok alapvető folyamat zajlik, amelyek soha nem lennének ilyen hatékonyak, ha napközben történnének. Éppen ezért olyan sima, szilárd és friss a bőr ébredés után. Az alvás az egyik legjobb bőrápoló termék, ezért próbálj meg naponta legalább 7-8 órát aludni, és a smink lemosása után mindig lefeküdni. Este mindig használj gazdag öregedésgátló szérumot és/vagy természetes, revitalizáló arc olajat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük