Gyógyír a karikás és táskás szemre

Sok nő szenved a szemek alatti, látható sötét karikáktól. Két lehetőségünk van, hogy elfedjük őket. Használhatunk egy intenzív korrektort a bőr tónusával megegyező színben vagy semlegesíthetjük a karikák színét, hogy könnyebben elfedhessük őket. A szemek alatti táskákat még nehezebb elrejteni. Hogyan orvosolhatjuk a táskás és a karikás szem problémáját?

A szem alatti sötét karikákra vonatkozó megoldási javaslatok

A megoldás kiválasztása a bőr típusától függ. A száraz bőrű nők inkább hidratálószereket használjanak, mert azok általában könnyebbek. Ezen túlmenően a korrektorok hajlamosak a ráncokban összegyűlni és még jobban kihangsúlyozni őket. A nehezebb kozmetikumokat jobb, ha csak kis mennyiségben alkalmazzuk. Ebből a célból tehát azok a korrektorok, amelyek semlegesítik a sötét karikákat a szem alatt, működnek a legjobban. Ha ezt a réteget is szeretnénk elfedni, akkor egy teljes körű fedést biztosító alapozót vagy egy másik korrektort is válasszunk, ezúttal a bőr színével megegyezőt.

Ha a sötét karikák sötétebb árnyalatúak a bőr többi részénél, akkor az általunk választott korrektornak világosító tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Akkor is érdemes választani őket, ha a szemed a szemöldök árnyékába kerül. Ebben az esetben egy könnyebb korrektort kell használni, mert az árnyékok fényesebbé válnak, és ennek következtében az egész arc fényesebb lesz.

Milyen színű korrektort válasszunk?

Ha a sötét karikákat semlegesíti szeretnénk, akkor két kozmetikumot is bevethetünk: az első árnyalat semlegesíti az árnyékokat, a második pedig megegyezik a bőrünk színével.

Ha egy semlegesítő színt keresünk, ne feledjük, hogy:

  • a sárga árnyalattal rendelkező színek semlegesítik a lila és vöröses árnyalatokat;
  • a rózsaszínes, lazac és őszibarack árnyalatok semlegesítik a barna és olíva színeket;
  • az őszibarack és sárgabarack árnyalatok semlegesítik a lila és kékes színeket.

Hogyan kell használni a korrektort?

A korrektort az ujjbegyünkkel kell felvinni, különösen, ha azt akarjuk, hogy a bőrbe szépen beleivódjon. Ezzel szemben az ecsetek jobban teljesítenek az idővel száradó folyadék állagú korrektorok esetében.

Az első korrektort egy applikátorral kell felvinni, és óvatosan az ujjunkkal elkenni. Ennek a kozmetikai rétegnek vékonynak kell lennie, mert a célunk nem a sötét karikák színének lefedése, hanem a színek megváltoztatása. A felesleges termék könnyedén törölhető az ujjbegyünkkel.

Amikor a semlegesítő réteg megszáradt és a bőrrel szépen elkeveredett, a következő termékre helyezzük a figyelmet, vagyis egy, a bőrünk színével megegyező korrektort, vagy pedig egy alapozót veszünk elő. Ezt a terméket is érdemes az ujjbegyünkkel felvinni. Annak érdekében, hogy a réteg elég vékony legyen, először a csuklóra, majd az ujjra kell helyezni. Amikor a kozmetikumot közvetlenül a tubusból visszük fel, gyakran túl sok jön egyszerre, és ha így helyezzük közvetlenül a szem alá, megzavarjuk az előző réteget.

Hogyan lehet rögzíteni a korrektort a tartósság meghosszabbítása érdekében?

Annak érdekében, hogy a korrektort fixáljuk, enyhén, kis mennyiségű púdert is keverhetünk bele. Ebből a célból érdemes egy kicsit bepúderezni az ujjainkat, majd megdörzsölni a kezünket, hogy a felesleget el tudjuk távolítani. Ezután használjuk az ujjainkat és vigyük fel a kívánt mennyiségű púdert. Ennek köszönhetően semmi sem tapad majd le, és nem is gyűlik össze a finom kis ráncvonalakban, és a száraz bőrrészek sem lesznek kihangsúlyozva.

A púder minősége is rendkívül fontos. Nem mindeg ugyanúgy a bőrön. Néhány jobban látható, mások kevésbé, némelyikük világosítja, mások mattítják a bőrt. Érdemes kipróbálni az ásványi porokat, amelyek világosító és mattító tulajdonságokkal rendelkeznek.

A szem alatt lévő táskák elleni trükkök

A szem alatti sötét karikák viszonylag kis problémának számítanak a táskákhoz képest, amelyektől sokkal nehezebb megszabadulni. Az alábbiakban egy olyan trükköt írunk le, amely segít elrejteni a táskákat.

A szem alatti puffadás csökkentése érdekében a bőr ezen részén valami jegesnek kell lennie, például egy fagyasztós akkunak, vagy gélnek vagy egy fagyasztóban elhelyezett teáskanálnak. Ez utóbbi a legkívánatosabb, mert az alakja éppen a szemhez illeszkedik. A hideg a vérerek zsugorodását okozza, és ezáltal helyreállítja a vér és nyirok megfelelő áramlását.

Hogyan fedjük el a táskákat sminkkel?

A puffadás és táskák esetében a hagyományosan alkalmazott korrektor nem lesz olyan hatékony. Annak érdekében, hogy elrejtsük a táskákat, használjunk sötétebb árnyalatú korrektort, a bőr színéhez hasonlót, mivel általában a sötét szín optikailag vékonyít és kicsinyít, míg a világosabb színek ennek éppen az ellenkezőjét csinálják- vastagítanak és nagyítanak.

Egy másik megoldási mód, hogy csak a puffadás kezdetén alkalmazzunk világosabb korrektort. Ebben az esetben a kozmetikumot vékony csíkban kell felhordani a sötétebb vonal mentén. Az élénk szín célja, hogy kitöltse ezt az üreget, és így lefedje a puffadást.

Előzetesen érdemes narancssárga árnyalatban egy korrektort használni, amely a kékes és lila színeket semlegesítik a szem alatt. A termékeket jól a bőrbe kell masszírozni, különösen a táskák szélein. Ezután egy sűrűbb konzisztenciájú világos korrektort pontosan azon a vonalon kell végigvezetni, amelyen a táskák árnyéka található, azaz ahol a táska konvex lesz. Ezután keverjük össze, és alkalmazzunk egy teljes fedettséget adó korrektort a bőrünk színével megegyező árnyalatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük