Hogyan ápoljuk a zsíros, kombinált és pattanásos bõrt?

Látszat ellenére nem olyan könnyû. A zsíros, kombinált és pattanásos bõrt nagyon nehéz kezelni, mert zsíros, könnyen jelennek meg irritációk és az állapotát leggyakrabban a hormonok váltják ki. Mi a legjobb módja az ilyen típusú bõr ápolására?

Nagyon fontos szerepet játszanak a tisztító, hidratáló és hámlasztó kozmetikumok. Nehéz a megfelelõt kiválasztani, mert különbözõ bõr igényeknek kell megfelelniük. A legjobb kozmetikum eltávolítja a felesleges faggyút, feloldja a sminket, védi a természetes pH értéket és megtartja a nedvességet. Ha valóban ilyen ápolásra van szükségünk, el kell látnunk magunkat különbözõ gyógyszerkészítményekkel. Az egyik leghatékonyabb aCetaphil és Physiogel krém. Ugyanakkor kielégítõ eredményt okoznak a gyógyteák, viszont ezeket egyéb bõrápoló kozmetikumokkal kell kombinálni. Az arc mélytisztítására nagyon hasznosak a szónikus kefék, melyek eltávolítják az elhalt hámsejteket, mitesszereket és piszkot az arc felszínérõl.

A zsíros, kombinált és pattanásos bõr sokszor mitesszerekkel is küszködik. Ha egyszer s mindörökké szeretnél megszabadulni tõlük, használj gyümölcssavakat. A hámlasztó kezeléseket profi kozmetikusnak kell elvégeznie. Az egész kezelés elvégzéséhez többször kell meglátogatni a kozmetikust. Utána a bõrnek regenerálnia kell. Ennél a pontnál szükséged lesz a hidratálásra és lágy kozmetikumra, mint a gyümölcsös arcmaszk és szérum csiga iszappal.

A zsíros, kombinált és pattanásos bõr kezelése során fontos a rendszeres hidratálás. Nem kell aggódnod, hogy a hidratáló összetevõk még rosszabb helyzetbe hozzák a zsíros bõr állapotát. Épp ellenkezõleg, szabályozhatja a faggyútermelést és csökkentheti. Persze óvatosnak kell lenni a kozmetikumban lévõ egyes összetevõkkel, mert azok irritációt, szárazságot okozhatnak, betömíthetik a pórusokat és mitesszereket képezhetnek. Kerülnöd kell az olajos termékeket, parabéneket, glicerint, alkoholt és parafin viaszt.

Pontról pontra harcolhatsz a tökéletlenségekkel. Szükséged lesz egy antibakteriális korrektorra vagymeghatározott helyen alkalmazandó arcmaszkra. Mégis a legfontosabb, hogy ne nyomd ki a pattanásokat vagy mitesszereket. A tökéletlenségek eltávolítása során károsíthatjuk a bõr állapotát, ami gyulladáshoz vezethet és hegeket hagyhat. Ha szeretnél megszabadulni a mitesszerektõl, akkor látogasd meg a bõrgyógyászt. Az orvos ki fogja írni a megfelelõ gyógyszert és bõrápolási készítményeket. Vagy menj a kozmetikushoz, aki szintén segít a problémádon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük