Hogyan kell használni az arcmaszkot?

Az arcmaszk nagyszerû a bõr mély táplálásában. Biztosítja a hidratálást, táplálást, tisztítást, frissítést és ráncok simítását. Nagyon fontos a rendszeres használata és az olyan termék kiválasztása, amely megfelel a bõrünknek.

Az arcmaszknak számos tulajdonsága van. Serkentik a vérkeringést, szellõztet, rugalmas lesz tõle a bõr, simítja a ráncokat és sötét karikákat, halványítja a fáradtság jeleit és tisztító tulajdonságait fejti ki. Tudnod kell, hogy csak az arcmaszk nem fog teljesen kívánt eredményeket elérni. Radírral, mikrodermabrázióval, savas vagy különbözõ kozmetikai kezelésekkel kell kombinálni, ami felgyorsítja az arcmaszkban lévõ tápláló összetevõk felszívódását.

Zsíros és szennyezett bõr olyan arcmaszkot igényel, mely tisztít, összehúzza a pórusokat, hámlaszt és melegít. Az utóbbi kettõ felkészíti a bõrt a tápláló összetevõk felszívására és serkenti a vérkeringést a hámsejtekben; ugyanakkor fertõtlenít. A szépségszalonokban ezeket az arcmaszkokat kézi vagy emelõ tisztító kezelés elõtt használják. A tisztító arcmaszk eltávolítja az elhalt hámsejteket és betömött pórusokat. A feszesítõ arcmaszkok összezárják a pórusokat. A mélyen hidratáló arcmaszkok pedig száraz bõrre ajánlottak és tápláló kezelésekkel ajánlott kombinálni, aminek mélyebb hatása van. Aránctalanító kezeléshez használj, emelõ, frissítõ vagy alakformáló arcmaszkokat. Ezek segítik csökkenteni a kimerültséget, szárazságot, elszínezõdést és mély ráncokat.

Milyen maszkot válasszunk? Vajon a szépségszalonok által kínált maszkok jobbak vagy a kertünk virágaiból és növényeibõl készült? Az elõbbi biztosan gyorsabban fejti ki hatását és a szépségkezelésekkel kombinációban nagyszerû eredményeket ér el. Mégis a házi készítésû arcmaszk sokkal több természetes összetevõt tartalmaz, és jobban kerül összhangba testünkkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük