Le a sapkákkal! Haj Ápolás 7 Lépésben

A tavasz a sarkunkon van. Levehetjük gyapjas sálainkat, pelyhes kabátjainkat és rojtos sapkáinkat. Ahhoz, hogy ne féljünk, mi lehet a sapkánk alatt, valószínûleg újra kellene gondolni a hajápolást. 7 tippünk van a tavaszi takarításhoz (ugyanakkor a fejünkön is).

A haj valamint a fejbõr állapota drasztikusan megváltozhat a téli idõszak után. Ezért kell egy kis szünetet tartani a mosó és tápláló termékeink használatában. A szünet nem lehet túl hosszú, hiszen ki foglalkozna a zsíros hajjal és a korpával, amely minden mozdulatnál kihullik. Ha zsíros hajad van, proteinre van szükséged. Ugyanakkor a hidratáló termékeket sem kell eltenni. Hasznosnak találhatod a cukor radírt a fejbõrödön. Mégis, hogyha száraz és matt hajad van, akkor tedd az ellentétjét. Milyen egyéb hajápolást érdemes végezni?

Elõször is megfelelõ hajmosás. A tavaszi idõben a haj  kevésbé zsíros. Nem olyan sûrûn kell mosni és tisztítani. A hajápolási kezelés korlátozása hasznos a haj és a fejbõr számára. Mosás során használj lágy sampont, végezz el egy masszázst és öblítsd ki hideg vízzel. Ezután a hajad 2/3 hosszáig vigyél fel hajbalzsamot. Töröld meg a felesleges víztõl egy papírtörlõbe, majd egy hagyományos törölközõbe. Másodszor, a fésülés is nagyon fontos. A megfelelõ hajkefe serkenti a hajhagymákat, fokozza a vérkeringést és egyenletesen elosztja a faggyút a hajadon. A legjobb egy természetes sörtéjû hajkefe, mely megelõzi az elektromosságot és a haj sérülését. Használj megfelelõ hajfésülési technikát Harmadszor, a hajszárítás nem is olyan rossz. Természetesen, ha helyesen végzik. Sose szárítsd a teljesen nedves hajat és a hajszárítónak 5 centire kell lennie a fejtõl. Ha elõre hajolsz és ebben a pozícióban szárítod a hajad, extra volument kapsz. A szárítás vége elõtt, a meleg levegõrõl válts a hideg levegõre azért, hogy a pikkelyek bezáródjanak.

Negyedszer, a haj táplálást igényel. Nem csak kívülrõl (erre késõbb kitérünk). Szükséged lesz hajmaszkra és balzsamra. Fontos, hogy megfeleljen a hajad állapotához és típusához. Néha érdemes hajszálainknak teljes olajos, gyógynövényes kezelést nyújtani vagy egy szakember által kínált különleges kozmetikumot használni. Ötödször, hajtáplálás belülrõl. Alapvetõen vitaminokban és ásványokban gazdag egészséges étrendet jelent. A termékeknek, amelyek táplálják a hajat, tartalmazniuk kell a B1, B2, E, PP vitaminokat. Ugyanakkor néhány kiegészítõt és gyógyteákat is kipróbálhatsz.

Hatodszor, hajvédelem. Fénysugarak, klóros víz, hideg szél és alacsony hõmérséklet nem hatnak pozitívan a hajra. Ezért mielõtt strandolnál, úsznál a medencében vagy síelni mennél, használj rajta hagyható kondicionálót vagy selyem sprayt. És hetedszer vágd el a végeket. Lehet, hogy nem gyorsítja a haj növekedését, de biztosan megszabadulsz a száraz hajszálaktól és töredezett végektõl. Egyébként is, ha már ott vagy a fodrásznál, kaphatsz egy új kinézetet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük