LED-es maszkok. Mik az előnyei a LED-es fényterápiának?

A hírességeket már megnyerte magának a LED-es arcmaszk. Az aknékat kezelő LED-terápiák egyre népszerűbbek. Mik a LED-fény előnyei a bőrre nézve? Ha érdekel, olvass tovább!

Rengeteg módja van a pattanások és más bőrproblémák elleni küzdelemnek. Sokan kérik szakemberek segítségét, mennek keresztül különböző eljárásokon. Mások otthoni gyógymódokkal és módszerekkel szeretnék megőrizni a bőr szépségét. Kombinálhatjuk a két módszert, és kipróbálhatjuk a LED-es fényerápiát. Mindössze annyit kell tenni, hogy egy kiváló minőségű LED-es arcmaszkot választunk.

LED fény a bőrgyógyászatban

A bőrproblémák nagyon gyakran innovatív megoldásokat igényelnek. Bőrünk megfelelő ingereket igényel, hogy regenerálódjon és megerősödjön, ilyen például az enyhe LED-fény, amely a legmélyebb bőrrészeken dolgozik.

A LED-lámpákat már hosszú ideje használják a bőrgyógyászatban, de csak a közelmúltban kezdtük el igazán felfedezni a LED-fény tulajdonságait. Megismertük a benne rejlő potenciált az akné kezelésében, az öregedés jeleinek csökkentésében, a pigmentációs foltok és a striák eltávolításában, a pórusok tisztításában, a sebgyógyulás felgyorsításában, a gyulladás gyógyításában és a depresszió tüneteinek enyhítésében is. Mi mindent tud még a LED-es fény? Lássuk!

Milyen tulajdonságai vannak a LED-fénynek?

 1. Segíti az akné különböző formáinak kezelését.
 2. Serkenti a sejtek megújulását, fiatalít és regenerál.
 3. Gyógyítja a bőrgyulladást.
 4. Csökkenti a striákat, a ráncokat és a pigmentációs foltokat.
 5. Nyugtatja a psoriasis és a herpesz tüneteit.
 6. Fokozza a bőr nedvességét és tápanyag felvételi képességét.
 7. Serkenti a haj növekedését és megakadályozza a hajhullást.
 8. Eltávolítja a bőr szemcsésségét és sápadtságát.
 9. Segít a karikás és puffadt szemeken.
 10. Csökkenti a bőrben a zavaró pigmentációt.

Hogyan működik a fényterápia a bőrön?

Kezdjük azzal a ténnyel, hogy a LED-fény egy monokromatikus fény, amely különböző színű (különböző hullámhosszú). Ha a bőrre irányítjuk, eléri az összes sejtet, ott energiát szállít, nem éget vagy irritál. A LED-lámpa által kibocsátott hullám hosszától függően a hatások eltérőek.

Mi történik azzal a energiával, amit a sejtek elnyelnek a fényből. Regeneráló folyamatokhoz használják azt a sejtek, ami gyorsan megújuló sejteket eredményez, továbbá fokozza a véráramlást, a tápanyagfelvételt és a nedvességet, fokozott kollagénszintézist idéz elő, erősebb, simább és sugárzóbb bőrt hagy maga után. A belső és külső káros tényezőkkel szembeni természetes ellenállás is fokozódik használatával.

LED lámpa. A gyógyítás színei

A LED-es fény számos előnnyel jár. Ezek az előnyök azonban a választott LED-fény színétől függenek. A bőrt sok színnek lehet kitenni, mindegyik kissé eltérő módon működik. Hogyan?

 • Vörös LED fény – a legmélyebb rétegekben működik, serkenti a kollagén termelését és fokozza a sejtek megújulását, ezért főként öregedésgátló eljárásokhoz használják.
 • Kék LED-fény – mélyen behatol a bőrbe, harcol a baktériumok ellen, megnyugtatja az irritációt és a bőrpírt, így alkalmas a pattanások elleni kezelésre.
 • Sárga LED fény – javítja az idegrendszer és a nyirokrendszer működését, ezért relaxációs terápiákhoz használható.
 • Zöld LED-fény – felgyorsítja az epidermisz regenerációját, világosítja a bőrt és növeli annak rugalmasságát, ezért gyakori a ránctalanító kezelésekben.

LED-es otthoni terápia

Az a tény, hogy egy otthon is elvégezhető terápiáról van szó, valószínűleg az egyik legnagyobb előnye az eljárásnak. Biztonságos, ezért nem igényel szakmai tudást és tapasztalatot. Nem okoz égett bőrt, még akkor sem, ha a bőrt a szórólapban ajánlottnál hosszabb ideig éri. Ennek ellenére sok nő választja inkább a szépségszalonok kínálta LED-fényterápiát, mert az eszköz megvásárlása elég drága. A közelmúltban egy ésszerű megoldás jelent meg a piacon – a LED-es könnyű arcmaszkok.

LED fényterápiás arcmaszk

A design-t tekintve a színházi maszkokhoz hasonlít, mivel általában fehér színben kapható. Kábellel van ellátva; a belső része több száz LED diódával rendelkezik, amelyek különböző hullámhosszúságú fényeket bocsáthatnak ki. Annak ellenére, hogy először eléggé furcsának tűnik, miután üzembe helyeztük és elindítottuk, az eredmények magukért beszélnek, nagyon látványosak. Több hetes, rendszeresen elvégzett LED-fényterápia elegendő a bőr állapotának frissítéséhez.

A LED-es fénymaszkok használata nagyon egyszerű:

 1. A maszk alkalmazása előtt precízen tisztítsuk meg az arcbőrt.
 2. Kényelmesen helyezkedjünk el és az arcra tegyük fel a maszkot.
 3. Kapcsoljuk be a maszkot és várjunk, amíg 10 perc múlva kikapcsol.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük