Mire való a rizspor?

A rizspor finomított rizs keményítő, Oryza Sativa néven ismert. Ebben a formában már évszázadokkal ezelőtt használták az Ayurveda-ban, vagy a holisztikus egészségügyi gyakorlatban, támogatva a gyulladásos bőrbetegségek kezelését. A tizenhatodik század óta az ázsiai lányok rizspúdert használnak a smink eltávolításához és a bőr tisztításához, mert hatékonyan elnyeli az olajat. Milyen más tulajdonságokkal rendelkezik a rizspor és mi a használata? Melyik rizsport válaszd, hogyan használd és mire?

Rizspor – tulajdonságok

A rizspor hatékonyan elnyeli a faggyút és a nedvességet, ezért jól működik zsíros bőrre. Ezenkívül hosszú ideig simítja, fényesíti és mattosítja a bőrt. A rizspor meghosszabbítja a smink tartósságát, UV-védelmet nyújt a bőrnek, és a vitaminok és ásványi anyagok tartalmának köszönhetően javítja az állapotát. A rizspor további előnye többfunkciósságában rejlik: fixálóként, a smink befejezéseként, valamint alapozóként is használható. Mindezek a tulajdonságok tökéletes nyári kozmetikummá teszik.

Rizspor – felhasználás

A rizspor lágyító, simító és mattító tulajdonságokkal rendelkezik. Ezen túl hatékonyan felgyorsítja a gyulladás gyógyulását. Ezért ajánlott a problémás, különösen a zsíros és aknés bőr kezelésére.

A rizspor számos változatban kapható. Leggyakrabban laza formájú, de vannak sajtolt rizsporok is. A kozmetikai anyag lehet átlátszó vagy színes. Az első változat biztonságosabb választás minden bőrtípus számára, mert nem színezi a bőrt, hanem annak természetes színével keveredik.

A rizspor a mattított arcot is segít hosszabb távon megőrizni – használatának hatása sokkal tartósabb, mint a hagyományos púderek esetében. Ezt nagymértékben meghatározza faggyú felszívó képessége.

Melyik rizsport érdemes választani?

A megfelelő rizspor kiválasztása személyenként eltérő lehet, amelyet a kozmetikai termék árnyalata és formája alapján kell kiválasztani. Ezen kritériumoktól függetlenül érdemes figyelni a rizspor minőségére. A legkisebb számú mesterséges adalékanyag döntő fontosságú. Érdemes megfigyelni, hogy az összetevők listájának tetején legyen a rizspor, mert néhány termékben talkummal helyettesítik. A rizspor illatanyagokat is tartalmazhat (parfum), de nem szükségszerűen, így az illatmentes kozmetikumok hívői is megtalálhatják a nekik megfelelő terméket.

Hogyan használjuk a rizsport?

A rizspor kétféleképpen használható.

Az első opció esetében átlátszó terméket használunk, mint simító és mattító alapozó. Ebben az esetben a rizsport legjobban ásványi alapozóval keverjük. Ebből a célból először használjuk a rizsport, majd az alapozót, a korrektort és más színes dekorkozmetikumokat.

A rizspor bármilyen sminkben, azaz annak a végén is használható befejezésként. Az ilyen módon kezelt bőr matt hatású lesz.

Hogyan kell alkalmazni a rizsport?

A rizspor különböző technikákkal alkalmazható. Az erre a célra használt legnépszerűbb tartozékok a szivacs, a puff és az ecset. Minden nőnek saját belátása szerint kell döntenie, szem előtt tartva, hogy:

  • a puff hatékonyan mattítja a bőrt, és a sminknek megadja a végső lökést. Ehhez nem kell más, csak egy kis rizsport porciózz ki, érintsd meg, hogy megszabadulj a feleslegektől és vidd fel az arc egy részére vagy az egész arcodra;
  • a szivacs legjobban a préselt por alkalmazásához használható. A szivacs könnyedén alkalmazható akár menet közben is;
  • a ecset nagyon kényelmes, ha a rizsport válaszjuk – függetlenül attól, hogy ez egy szokásos vagy kabuki ecset. Használatához vegyünk egy kis kozmetikumot az ecsettel, húzzuk le a felesleget és söpörjük végig az arcot.

Rizspor – kinek ajánlott?

A rizspor jó megoldás a problémás bőrű nők számára, például zsíros, kombinált és aknés bőrre, mert nemcsak hatékonyan mattítja a bőrt, hanem segít a gyulladás gyógyításában, és felgyorsítja a pattanások gyógyulását is.

A normál, száraz vagy allergiás bőrű hölgyek is bátran használhatnak rizsport  aggodalmak nélkül, mivel egy abszolút gyengéd termékről van szó.

Összefoglalva, a rizspor egy sokoldalú kozmetikai termék, amely a bőrtípustól függetlenül használható. Ezenkívül nem szárítja a bőrt, nem irritálja és nem okoz allergiát sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük