Tavaszi bõr regeneráció – hol kezdjük?

A tavasz lassan itt lesz. Hamarosan eltesszük a kabátot, sapkát és sálakat a szekrénybe és kivesszük a ruhákat, szûk felsõket és rövid szoknyákat. De még elõtte fel kell készülnünk a meleg napokra és a ruhatár frissítésére. Testápoló ismeretre lesz szükségünk.

Az erõs hajszáleres bõr különleges elõkészületet igényel a tavasz elõtt. Miért? Mert a napsugarak hatására a vérerek tágulnak és bõrpírhoz vezet. Különleges krémre vagy naptejre lesz szükséged, ami feszesíti a vérerek falait. A kiválasztott terméknek rutint, C vitamint és PP-t kell tartalmaznia. A szükséges kozmetikum hiánya a bõr állapotának károsításához vezethet és akár rosaceát is okozhat. Lézerkezelés felõl érdeklõdhetsz a szépségszalonban. A fény impulzus eltávolítja a “seprûvénákat” és javítja az arc általános megjelenését. < p>

Mielõtt a nap intenzívebben kezd sütni, gondoskodnod kell az arcbõrödrõl. Mikrodermabrázió, bõrradír vagy kémiai hámlasztás lehet hasznos. A bõrradír és a mikrodermabrázió eltávolítja az elhalt hámsejteket és világosítja az elszínezõdéseket, valamint a kémiai hámlasztás regenerálja a bõrt. Ez a típusú kezelés zsíros, vegyes és tökéletlenségekre hajlamos bõrre lehet hasznos. Ha mély és sötét hegekkel vagy furcsa pattanásokkal küzdesz, próbáld ki a lézerkezelést. Ugyanakkor jegyezd meg, hogy az ilyen fajta kezeléseket kizárólag képzett kozmetikussal érdemes megcsináltatni, amihez speciális kozmetikumokat használ.

Ne feledkezz meg a dekoltázzsal. A bõrnek szüksége van frissítésre, míg a bõrnek hámlasztásra. Erre nagyszerû megoldás a hidratálás száraz testolajokkal. A testápolás fontos része a masszázs jégkockákkal a vérkeringés serkentésére. Masszírozd a dekoltázst jégkockákkal, körkörös mozdulatokkal; a lépést a nyak területén fejezd be. Ne feledkezz meg a melleidrõl; használj tonizálót vagy hidratáló maszkot. A mellkas izmokra ható gyakorlatokat is kipróbálhatod.

A csípõ kezelések nem csak frissítenek, hanem segít csökkenteni a narancsbõrt és a striákat. Csak pár perces program megfelelõ kozmetikummal elegendõ ahhoz, hogy a bõr szép, rugalmas és fiatalos legyen. Használhatsz kesztyût vagy szivacsot érdes felülettel. Úgy tûnik, hogy a kémiai hámlasztás is nagyon hatásos a csípõ karcsúsítására.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük