Olaj Hajápolás – A Táplálás Könnyû Módszere

Az olaj hajápolás megszokott hajápolási módszer, mely Keletrõl származik. Szaud-arábiai és indiai nõk voltak az elsõk, akik ezt a kezelést alkalmazták és javítottak hajuk állapotán. Az Olaj Hajápolás csak nemrég került gyakorlatba Európában. Mégis ez az újdonság pillanatok alatt népszerûvé vált a szép haj szerelmesei körében. Hogyan néz ki az Olaj Hajápolás? Hogyan mûködik? Mindenekfelett, a természetes olajok ápoló összetevõkben gazdagok. Az olajfa fõ összetevõi triacil-gliceridek, amelyek egyfajta telített és telítetlen zsírsav és észterek kombinációjának keveréke. Továbbá, az olajok vitaminokat, szterineket, fitoszterolokat és foszfolipideket tartalmaznak. A haj hidratálására legfontosabbak a zsírsavak, melyek történetesen a sejtszövetek természetes összetevõi. Az Olaj Hajápolással minden összetevõ képes mélyen a hajba és hajhagymákba hatolni, így megadja a hajnak azt a táplálást, amire szüksége van.

Az olaj hajápolást kell tekinteni a hajápolás egyik legfontosabb elemének, mert teljesen természetes módon táplálja a hajat (nem ad felesleg súlyt a hajra, mint a számos mesterséges anyagot tartalmazó termék). Az Olaj Hajápolás elõnyeit õsidõk óta ismerik, mert ez a hajápolási módszer láthatóan javítja a szálak minõségét, hidratálva és regenerálva õket. Legfõképp, ez a haj legkönnyebb táplálása, ami attól függ, hogy az olaj a fejbõrre, hajra vagy a hajtövekre kerül, ahogyan egyeseknek megfelel.

Melyik olaj választható a kezelés lefolytatására? Elõször is nincs értelme drága, a drogériákban kapható olajra költeni a pénzt, hiszen nem lehetünk biztosak, hogy az adott kezelés megfelel a hajunknak. Ajánlott néhány különbözõ olajjal próbálkozni, hogy kiderítsük, melyik természetes kozmetikum nyújtja a kívánt hatást. Ezt szem elõtt tartva, ajánlott étkezési olajokat választani, mint például a napraforgó vagy olíva olaj, valamint szezámolaj, repcemag, lenmag vagy kukoricaolaj. Számos egyéb olaj is alkalmazható a hajon. Ennek bizonyítására, igénybe vehetõ a kókusz, ricinus, mandula, jojoba, avokádó vagy makadámia olaj is. Ugyanakkor fontos megfelelõen elvégezni az Olaj Hajápolást. Az olaj nedves, nyirkos, száraz hajra, hajmosás elõtt vagy után is használható. Végül még fontosabb, hogy az olajnak a haj porozitásának szintjével kell megegyeznie (alacsony, közepes, magas). Csak ezúton várható pozitív hatás az Olaj Hajápolástól.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük